Objavljeno Komentiraj

Čitateljski kutak NMK u IV. OŠ Bjelovar

BJELOVAR – Zadnji tjedan u prvom polugodištu, u IV. osnovnoj školi Bjelovar protekao je veoma živo i u duhu poticanja čitanja. Učenici 3. c razreda pod vodstvom učiteljice Ljubice Šolaje svoje zajedničke trenutke posvetili su oblikovanju čitateljskog kutka u kojem su održali nastavu Hrvatskog jezika. Čak su i prve satove čitanja odradili u svojim kutcima.

Cilj im je bio da u počasnu stolicu sjedne dijete koje je jako dobro naučilo čitati zadanu priču svojim prijateljima iz razreda, u čemu im posebno pomaže učiteljica. Uskoro im se u tome pridružio i 2. c razred u svojoj učionici, a njima pomažu učenici 1. a i 4. a razreda s kojima dijele učionicu.

Natjecanje tko će prvi sjesti u počasnu stolicu i čitati, preraslo je u pravu zabavu koju obožavaju sami učenici, a oduševljenje prenose i na svoje roditelje. Zahvaljujemo školskoj knjižničarki Dejani Kurtović na fotografijama čitateljskih kutića. Na slikama je kutak 3. c i 2. c razreda, a s veseljem očekujemo njihove nove fotografije kada kutić bude konačno uređen.

Odgovori