Objavljeno Komentiraj

Učenici OŠ Mahično snimili predstavu “Jež dobiva novi dom”

MAHIČNO – Učenici 4. razreda Osnovne škole Mahično poslali su nam snimku predstave nastalu na temelju priče Jane Bauer “Jež dobiva novi dom” (“Strašna vila i divlja zima”, 2018.). Priču su prilagodili i osmislili novi završetak prema nagradnom zadatku iz kreativnih knjižica.

S vilom Ježumilom i stanovnicima Strašne šume učenici su se družili gotovo svakodnevno tijekom mjeseca veljače. Pozorno su slušali svoju učiteljicu Katarinu Kranjčec koja ima je naglas pročitala priče iz knjige.

Svoju čitalačku pustolovinu svečano su obilježili malim iznenađenjem za učitelje i razredne prijatelje. Nekoliko učenica sa školskom knjižničarkom Svjetlanom Basarom pripremilo je lutkarsku predstavu prema odabranoj priči “Jež dobiva novi dom”.

Učenice su osmislile i izvele neodoljivo zabavnu predstavu koja u sebi nosi pozitivnu poruku. Time su potvrdili da predstava kao oblik zabave za djecu može imati visoku umjetničku i odgojnu vrijednost.

Knjižničarki Svjetlani Basari i suradnicima koji su sudjelovali u pripremi predstave zahvaljujemo na predanosti u radu s učenicima i velikom zalaganju u provedbi projekta Naša mala knjižnica.

Lutkarsku predstavu koju su osmislile i izvele učenice 4. razreda Osnovne škole Mahično i izvještaj s radionice možete pogledati na službenim stranicama osnovne škole.

 

 

Odgovori