Objavljeno Komentiraj

Peter Škrel, gost pulskog Festivala dječje knjige – Monte Librić

PULA – Cjenjeni slovenski ilustrator Peter Škerl bit će gost ovogodišnjeg 12. Monte Librića, koji se tradicionalno održava u pulskoj dvorani Circolo od 8. do 14. travnja 2019.

Peter Škerl, hrvatskoj javnosti poznat je po ilustracijama zbirke “O zecu koji se volio smijatiGrigora Viteza u izdanju Ibis grafike. Knjiga se sastoji od tri priče koje su kroz zadnja desetljeća bile gotovo zaboravljene.

Kako bi priče ponovno “oživjele” i približile djeci viđenje svijeta u očima velikana hrvatske dječje književnosti, Ibis grafika objavila je proznu zbirku koju osim u hrvatskim školama, čitaju osnovnoškolci iz Slovenije i Litve u sklopu međunarodnog projekta Naša mala knjižnica.

Peter Škerl, koji je do danas izradio ilustracije za više od sto različitih izdanja, te je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, predstavit će se pulskoj publici u petak, 12. travnja u programu Piknik s autorom koji počinje u 10.30 sati. Ovom susretu, isti dan, prethodit će kreativna radionica na kojoj će biti predstavljena knjiga “O zecu koji se volio smijati” u organizaciji studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli s početkom u 9.30 sati.

Više informacija o programu ovogodišnje Monte Librića pročitajte ovdje.

Odgovori