Objavljeno Komentiraj

Proglašeni dobitnici literarno-likovnog natječaja NMK

Natječaj NMKU sklopu međunarodnog projekta poticanja kritičkog čitanja – Naša mala knjižnica, organiziran je literarno-likovni natječaj za učenike osnovnih škola koji su sudjelovali u projektu u šk. god. 2018./19.

Na natječaj je pristiglo ukupno 33 likovna i 15 literarnih radova, a naš stručni žiri u kojem su sudjelovale ovogodišnje dobitnice nagrade “Grigor Vitez” Silvija Šesto i Vanda Čižmek, uz naš NMK tim, nagradu za najbolji LIKOVNI RAD dodijelili su učenicima 3. razreda Osnovne škole Medvedgrad, koji su nam poslali tri likovna rada na temu knjige “Čarabaralo” Ide Mlakar. Radovi učenica Petre Ivanjko (3. a), Cvite Pedić (3. a) i Karle Firšt (3. c) nastali su pod mentorstvom učiteljice Darje Mrđen i Knjižničarke Helene Grčić.

Silvija Šesto i Vanda Čižmek
Silvija Šesto i Vanda Čižmek, članice stručnog žirija

U izboru najboljeg LITERARNOG RADA najboljim književnim uratkom proglašen je zajednički rad troje učenika 5. razreda Osnovne škole Vladimir Nazor, PŠ Lupoglav pod mentorstvom knjižničarke Natalije Suman koji nosi naziv “Neobičan cirkus u autobusu”. Učenici Paola, Noemi i Luka, služeći se svojom bogatom maštom izmislili su novu neobičnu priču tako što su spajali dijelove iz više priča objavljenih u knjizi “Priče iz legla buha” Gendrutisa Morkunasa. Nagrađene radove učenika možete pogledati ovdje.

Dobitnici nagradnog natječaja bit će nagrađeni prigodnim “poklon” paketima i knjigama iz našeg izdavačkog programa.

Čestitamo pobjednicima literarno-likovnog natječaja te zahvaljujemo svim prijavljenim školama i razredima koji su sudjelovali u ovogodišnjem nagradnom natječaju.

Pozivamo sve dosadašnje i nove partnere da se uključe u projekt Naša mala knjižnica u školskoj godini 2019./20. Rok za prikupljanje prijava je do 1. srpnja, a prijaviti se možete putem online pristupnice.

Odgovori