Objavljeno Komentiraj

NOĆ KNJIGE U PRIČOZEMSKOJ

U novoj knjižari Ibis grafike, Pričozemskoj, održan je prvi program povodom nacionalne manifestacije Noć knjige

U petak, 22. travnja, čitali smo slikovnicu “Vera među knjigama“, autorice Davorke Premec koja je posjetila Pričozemsku i podijelila par autograma novim obožavateljima.

Davorka nas je posjetila i u ponedjeljak, 25. travnja, kada joj se pridružila i slovenska spisateljica Jana Bauer. Zainteresiranim učenicima 3.d osnovne škole “A.G. Matoš” pročitale su Janinu priču Kako zagrliti ježa na hrvatskom i slovenskom jeziku.
U nešto kasnijem terminu prevoditelj Krešimir Krnic predstavio nam je stvaralaštvo i recentne prijevode romana Evalda Flisara, slovenskog pisca i svjetskog putnika.
Večer smo završili s dvije runde društvene igre Čiri biri bajka koju je vodila ilustratorica i dizajnerica igre Slavica Farkaš. Djeca su smislila bolje priče nego što bismo mi ikada mogli. Od otrovne juhe od patlidžana preko svađe ljutih patuljaka koji se gađaju stolicama, a onda zajedno piju čaj, do diva koji živi okružen vrućom lavom. Ili kečapom?
Stvarno se svašta događa u Pričozemskoj.

U petak i ponedjeljak Pričozemskom se širio smjeh, veselje i dobro raspoloženje što, ako niste bili s nama, možete vidjeti u galeriji fotografija 🙂

Za informacije o budućim događanjima pratite web stranicu i društvene mreže najveselijeg mjesta u gradu!

Odgovori