Objavljeno Komentiraj

KNJIGE U KROŠNJAMA – Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade – program

S veseljem najavljujemo i pozivamo vas da posjetite ovogodišnje izdanje Festivala književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade Knjige u krošnjama. Festival će se po drugi put održati u zagrebačkom parku Ribnjak, od 24. do 28. svibnja 2023. godine u organizaciji nakladničke kuće Ibis grafika, Centra mladih Ribnjak i Audio Store Transonice – book&zvook.

SVEČANO OTVARANJE festivala bit će u srijedu 24. svibnja u 18.30 sati ispred zgrade Centra mladih Ribnjak kada će sva tri partnera, uz zvukove trube, na jarbol podići festivalsku zastavu Knjige u krošnjama. Pola sata ranije, otvaranju prethode dvije kratke priče iz malog papirnatog kazališta KAMIŠIBAJ udruge Kozlići, a odmah nakon otvaranja plešemo uz prigodni KONCERT glazbe iz filmova za djecu u izvedbi Public Hit Factoryja. Kroz festivalske dane provest će nas uživo književnik Robert Međurečan.

Ulaz na festival je slobodan.

Brojni suradnici i gosti festivala, iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Italije, pobrinuli su se da program bude raznovrstan i primjeren za sve uzraste. Osim književnog programa, obogatili smo i program zvučnog eksperimenta u kojem uvodimo cijelu tematsku cjelinu namijenjenu bebama, a sve je začinjeno raznovrsnim kazališnim i glazbenim izvedbama. Velika novost je i sajam knjiga za djecu i mlade koji će se odvijati za vrijeme festivala u prizemlju Centra mladih Ribnjak svakoga dana od 10 do 20 sati, a u nedjelju od 10 do 13 sati.

Raspored događanja pogledajte na web stranici festivala Knjige u krošnjama.

Odgovori