Kaisa Happonen

Bruna i borovnica

Pripovijest o putovanju i cilju

 

Bruna i borovnica nastavlja pripovijest o medvjedici Bruni koja je osvojila čitatelje diljem svijeta…

14,60

Bruna i borovnica potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

Postoji mudra izreka prema kojoj sreća nije odredište, nego putovanje. Ponekad zaokupljeni odredištem ili ciljem propustimo primijetiti sve ljepote putovanja koje vodi prema određenom cilju.

U slikovnici Bruna i borovnica finska spisateljica dječjih knjiga pripovijeda pripovijest o putovanju i cilju.

U ovoj šumi svi medvjedi jedu borovnice. A neki ih uspiju i naći.

O autorici:
Kaisa Happonen finska je spisateljica dječjih knjiga. Magistrirala je dramu i komunikacije i postala je jedna od najpopularnijih dječjih televizijskih voditeljica u Finskoj. Glumila je i u dječjim emisijama i radila kao pripovjedačica. Knjige iz serijala o medvjedici Bruni prevedene su na više od 15 jezika.

O ilustratorici:
Anne Vasko poznata je finska ilustratorica i spisateljica dječjih knjiga. Za svoj rad dobila je nagradu Rudolf Koivu i bila je nominirana za nagradu Finska Junior. 2017. i 2021. bila je nominirana za nagradu ALMA. Njezine ilustracije Medvjedice Brune, prve knjige iz serije o Bruni bile su izložene na Međunarodnom bijenalu ilustracije Bratislava (BIB).

O prevoditelju:
Boris Vidović književni je prevoditelj i teoretičar filma. Prevodi prozu, poeziju i filmove, danas uglavnom s finskog i estonskog. Živi i radi u Helsinkiju. S finskog je preveo više od deset knjiga među kojima su i knjige Aino Havukainen i Samija Toivonena i sestara Nopola. Član je Hrvatskog društva književnih prevoditelja.

 

Slikovnicu Bruna i borovnica, kao i ostale slikovnice Ibis grafike možete potražiti u Pričozemskoj – prvoj dječjoj knjižari u Zagrebu ili u web trgovini Pričozemske.

Dodatne informacije

Autor

Kaisa Happonen

Ilustrator

Anne Vasko

Prevoditelj

Boris Vidović

Godina izdanja

2022.

ISBN

978-953-363-069-4

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

32

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bruna i borovnica”