Andreja Peklar

Buba

16,00

Buba potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Kategorija: Oznake: ,

Opis

Mala buba primi pismo, pozdravi se sa sestricama i krene na put. Na putovanju, koje je uzbudljivo i povremeno opasno, otkriva nove stvari i osjećaje. Muči je znatiželja, a mora pobijediti i strah i sumnju. Hoće li na kraju sve ispasti kako treba?
Andreja Peklar svojim nam izuzetnim likovnim jezikom i bajkovitom usporedbom dočarava čudesnu preobrazbu gusjenice u leptira. bubino putovanje je ujedno i priča o odrastanju bilo kojeg živog bića.

O autorici i ilustratorici:
Andreja Peklar 
slikarica je i ilustratorica rođena u Ljubljani. Nakon studija povijesti umjetnosti i filozofije diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Izlagala je na brojnim izložbama ilustratora diljem svijeta. Dobila je nekoliko nagrada i priznanja za svoje ilustracije, a 2018. uvrštena je na IBBY-jevu časnu listu. Neke od njezinih knjiga uvrštene su u izbor The White Ravens.

O prevoditelju:
Krešimir Krnic 
uz akademski posao indologa bavi se i književnim prevođenjem sa slovenskog, njemačkog, engleskog, hindskog i urdskog. Neki njegovi prijevodi stihovanih slikovnica Julie Donaldson već su postali dječji klasici.

 

Dodatne informacije

Autor

Andreja Peklar

Prevoditelj

Krešimir Krnic

ISBN

978-953-363-159-2

Godina izdanja

2024.

Broj stranica

28

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Buba”