Jana Bauer

Ding dong priče

Duhovita i zabavna zbirka priča slovenske spisateljice za mlade Jane Bauer.

13,14

Ding dong priče potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

Bojana Dimitrovski-Ding dong priče
Ilustracija Bojane Dimitrovski iz knjige “Ding Dong priče” Jane Bauer

Slovenska spisateljica Jana Bauer, autorica je zbirke Ding dong priče koja je podijeljena na pola tako da postoje dvije prednje korice. Na jednoj iza vrata stoji djevojčica, a na drugoj se iza vrata skriva dječak. Oboje su glavni likovi u vlastitoj polovici knjige, od koji se svaka sastoji od 6 kratkih priča.

Glavna značajka zbirke je humor i likovi koji su prikazani na humorističan način i nisu ono što bismo očekivali. Primjerice, vitez nije hrabar, kraljevna je pasivna i izbirljiva, gusari nisu odviše pametni, pi-pi govori pi-pi svemirko, vodenjačić jede kolače i pati od loše savjesti, a vještica je opterećena svojom slikom u bajci “Ivica i Marica”…

Bojana Dimitrovski-Ding dong priče
Ilustracija Bojane Dimitrovski iz knjige “Ding Dong priče” Jane Bauer

Dječak i djevojčica su hrabriji, snalažljiviji i razumniji od svih “gostiju” u pričama. Sa svakim novim “diiing dooong!” spremni su za akciju, a na kraju svakog posjeta oni su sada i tu – u stvarnosti s odraslom osobom koja im pripovijeda ove priče.

U pričama dominiraju živahni dijalozi u kojima se ističu izrazi slenga i dijalekta. Opušteni su i pogodni za čitanje djeci svih uzrasta.

 

O autorici

Jana Bauer, hrvatskim čitateljima, poznata je kao autorica serijala o Strašnoj vili (Strašna vila i divlja zima, 2017.; Strašna vila u Groznoj šumi, 2011.). Popularna slovenska spisateljica za mlade diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, radio, film i TV u Ljubljani. Nakon završetka studija posvetila se pisanju fantastičnih priča za djecu. Njen prvi objavljeni roman bio je nominiran za nagradu Večernica, 2003. Nakon toga je slijedio niz detektivskih priča. Posljednjih godina više se posvetila uredničkim poslovima u KUD Sodobnost.

O ilustratorici

Bojana Dimitrovski (1974), slikarica je po obrazovanju, a profesionalnu karijeru u ilustraciji započela je s 19 godina. Svoje prve radove napravila je za časopis Politikin zabavnik, a zatim je karijeru nastavila u Kanadi gdje se usavršavala u digitalnoj ilustraciji i animaciji. Godine 2006. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu. Ilustrirala je baladnu bajku Svetlane Makarović “Mjesečev niz” i autorsku trilogiju “Maček Vilko”. Tijekom godina nagrađivana je nekoliko puta.

PRIKAZ KNJIGE

Čarobni svijet bajki: Ding dong priče

Dodatne informacije

Težina 0,423 kg
Autor

Jana Bauer

Ilustratorica

Bojana Dimitrovski

Preveo

Krešimir Krnic

Godina izdanja

2019

Broj stranica

113

ISBN

978-953-7997-70-0

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ding dong priče”