Julia Donaldson

Drumski štakor

90,00 kn 81,00 kn

Opis

“Amo puding i peciva,

Kolače od čokolade, kad ti velim!

Jer Štakor sam Drumski,

Štakor od puta

I uzimam sve ono što si poželim.”

 

Drumski štakor bio je zlica i štakor pun oholosti koji je utjerivao strah šumskim stvorenjima. Zločesti štakor svakog dana jahao je šumskim putem i uzimao sve što poželi.

Kada bi susreo neku životinju tražio je da mu preda čokolade, lizalice i karamele. Ako ne bi imala ništa od slatkiša, štakor bi joj uzeo svu hranu. Zečici je uteo djetelinu, vjeverici orahe, mravima tvrdi list… Nitko nije bio pošteđen njegove pohlepe. Drumski štakor je ukrao čak i sijeno od vlastitog konja!

No, hoće li ipak netko stati na kraj oholom štakoru?

Kao i u ranijim radovima Julije Donaldson, priča o Drumskom štakoru također nosi pouku. S jedne strane autorica nam skreće pažnju na zamke modernog konzumerizma, naglašavajući da materijalne vrijednosti nisu važnije od ljubavi, prijateljstva i brige za druge. Istovremeno autorica u priči dokazuje da se pohlepa i zločestoća ne isplate i da jedini koji dobivaju u životu su oni – pametniji.

Umjesto da se sam potrudi za hranu, štakor je odlučio uzeti sve što poželi od drugih, da bi na kraju kao i svi nezasitni ljudi – ostao bez svega.

Julia Donaldson, autorica popularnih stihova inspiraciju za popularnu pjesmu Drumski štakor (engl. “The Highway Rat”) pronašla je u poemi The Highwayman, proslavljenog engleskog književnika Alfreda Noyesa.

Ilustracije Axela Schefflera u pjesmi Drumski štakor i ovaj će vas put oduševiti detaljima, inteligencijom i humorom prateći tako smiješnu notu pjesme.

Po predlošku popularne pjesme Julije Donaldson, snimljen je zapaženi kratkometražni animirani film “The Highway Rat” koji je emitiran na BBC-u 25. prosinca 2017.

 

RECENZIJA:

ČAROBNI SVIJET BAJKI – Drumski štakor

Dodatne informacije

Težina 0.525 kg
Autor

Julia Donaldson

Ilustrator

Axel Scheffler

Prijevod

Krešimir Krnic

Godina izdanja

2018.

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

32

ISBN

978-953-7997-51-9

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Drumski štakor”