Urmas Reinmaa

Gdje si pronašla moj ključ?

Najljepše oblikovana estonska knjiga za djecu u 2020. godini

16,00

Gdje si pronašla moj ključ? potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Ana izlazi iz kuće i primijeti na podu ključ. Tko ga je mogao izgubiti? Na putu prema prijateljici naiđe na još jedan ključ, pa još jedan i… uskoro ih ima cijelu hrpu! Zabrinula se jer, ako izgubiš ključ, ne možeš ući u kuću, prijatelji ti ne mogu doći, susjeda ne može doći posuditi cimet…
Ana sjedne na klupu u parku i razmišlja kako da vrati te ključeve vlasnicima.

O autoru:
Urmas Reinmaa estonski pisac, studirao je estonski jezik i književnost. Pisanjem se počeo baviti već tijekom studija. Radio je kao prevoditelj, kazališni kritičar i urednik vijesti iz kulture, a danas je zaposlen u jednoj medijskoj kući i za njih piše reklamne tekstove.
Slikovnica Gdje si pronašla moj ključ? njegova je prva knjiga za mlade čitatelje.

O ilustratorici:
Ulla Saar 
je estonska ilustratorica, dizajnerica proizvoda, grafička umjetnica i dizajnerica interijera. Diplomirala je na Estonskoj akademiji umjetnosti i dizajna proizvoda. Već su ilustracije njezine prve knjige za djecu, Lift, privukle međunarodnu pozornost, a dvije njezine knjige uvrštene su u katalog The White Ravens. Ilustrirala je više od 30 knjiga i svaka je privukla međunarodnu pažnju.

O prevoditelju:
Boris Vidović 
književni je prevoditelj i teoretičar filma. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na sveučilištu u Zagrebu i magistrirao književnost na Sveučilištu u Helsinkiju. Živi u Helsinkiju i prevodi s finskog i estonskog.

Dodatne informacije

Autor

Urmas Reinmaa

Ilustrator

Ulla Saar

Prevoditelj

Boris Vidović

Godina izdanja

2024.

ISBN

978-953-363-161-5

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

30

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Gdje si pronašla moj ključ?”