Darko Jordanov, Tajana Ivić

Izgubljeni san

17,25 (129,97 kn)

SKU: 000111 Kategorija: Oznake: ,

Opis

Kako  se  dolazi na svijet? Postoji li nešto prije toga? Postoji li svijet onkraj  ovog koji nazivamo zbiljom? Što je prijateljstvo, a što tajna? Kako se vuk pretvara u psa? Otkud strah? Gdje je i što je, na koncu, ljubav?

Ta i još brojna druga pitanja postavlja i pokušava na njih odgovoriti  ova nesvakidašnja knjiga. No ne radi se tu o priručniku za samopomoć, danas tako popularnom i uspješnom žanru, već o čistoj i iskrenoj književnoj tvorevini koja nas od prvog trenutka vuče da je čitamo dalje. Svijet koji autor stvara izmišljen je i alegoričan, a opet toliko blizak da često čitajući gubimo pojam o snu i javi, o čitatelju kao odvojenom od teksta i tekstu kao pukom predmetu čitateljeva interesa.

O čemu je Izgubljeni san? Teško je na to jednostavno odgovoriti, jer on je o svima nama. Ali on ima i svoje junake koji nas kroz san vode, a oni ni u samoj knjizi nisu u svijetu kakav poznajemo, već u svijetu sna.  Glavna junakinja, Miona, kao i svi ostali likovi, samo je san svojih roditelja. Ali i taj sanjani lik ima pitanja. Pitanja su o svijetu sna,  ali kada bolje pogledamo, taj svijet i nije toliko različit od našeg  uobičajenog svijeta. Konačno, mi smo ti koji sanjamo.

Dodatne informacije

Težina 0,52 kg
Autor

Darko Jordanov, Tajana Ivić

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Izgubljeni san”