Fred Miller, John Crofton, Norman Horne

Klinička tuberkuloza

13,27

Klinička tuberkuloza potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

SKU: 000164 Kategorija: Oznaka:

Opis

Priručnik namijenjem stručnjacima i laicima koji donosi niz konkretnih primjera liječenja opisanih na temelju iskustava autora. Osobita je pažnja posvećena i vanpluć­nim oblicima tuberkuloze kao i njenoj interakciji s drugim bolestima, osobito AIDS-om.

Knjiga za liječnike i zdravstvene djelatnike u zemljama u kojima je prevalencija tuberkuloze visoka i koji se svakodnevno s njom susreću. Ova je knjiga korisna i u zemljama s niskom prevalencijom tuberkuloze, u kojima su liječnici manje upoznati s bolešću. Posebice je od velike pomoći onima koji imaju mala sredstva, a moraju liječiti tuberkulozu. Pisana jednostav­nim jezikom uz pojmovnik i kazalo knjiga ima brojne crteže, shematske prikaze i tablice što sve uvelike pomaže dijagnozi i liječenju. Više od 75000 primjeraka prvog izdanja na 16 jezika distribuirano je u 125 zemalja.

Otkada je 1992. objavljeno prvo izdanje pandemija HIV-a i AIDS-a nastavila se ubrzavati i sada prijeti eksplozijom u jugoistočnoj Aziji. Budući da se čini vrlo vjerojatnim da će HIV-pozitivne osobe razviti kliničku tuberkulozu nakon što se zaraze uzročnikom tuberkuloze i zbog opasnosti od širenja uzročnika otpornih na lijekove, SZO je službeno sada nazvala tuberkulozu “svjetskom opasnošću”.

Glavna poglavlja
1. Opće pretpostavke kliničke tuberkoloze
2. Tuberkoloza u djece
3. Plućna tuberkoloza u odraslih
4. Izvanplućna tuberkoloza u odraslih osoba
5. Tuberkoloza, HIV (Virus humane deficijencije) infekcija i AIDS (Sindrom stečenog nedostatka imuniteta)
6. Liječenje tuberkoloze
+ Priručna poglavlja

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Autor

Fred Miller, John Crofton, Norman Horne

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Klinička tuberkuloza”