Piret Jaaks

Mamin zmaj

90,00 kn 81,00 kn

Opis

Zmaj živi unutar moje mame. Povremeno riga vatru – kao kad mi padne pekmez na pod ili prolijem šalicu kakaa po krevetu ili škarama napravim rupicu u maminoj svečanoj haljini. Zmaju se ne sviđa kada se događaju takve nesreće pa dolazi i viče, pretpostavljam da je sve moja krivica. Mama ne vjeruje da mogu pozvati njezinog zmaja jer samo ona zna čarobne kojima se zmaj priziva. Zapravo, mama ih želi zaboraviti jer ju je zmaj izmorio. Ipak, mislim da je sjajno imati vlastitog zmaja!

Knjiga govori o odnosu majke i djeteta kroz djetetove oči, te o tome kako oboje uče nositi se sa svojim emocijama. Srdačna i draga priča za djecu kroz koju će i roditelji i djeca naučiti da treba pričati o emocijama, o tome kako vlastito ponašanje utječe na tuđe emocije. Spoznajemo da u svima nama postoji zmaj koji ponekad želi vikati i rigati vatru, ali nadamo se da ćemo ga svi u nekom trenutku moći poslati na Mjesec.

Jezik slikovnice je lagan i tečan, simpatičan, smiješan i živahan. Ilustracije su pomalo apstraktne, ali istodobno i bajkovite.

Sjedim lijepo u tišini na kauču

i pokušavam ne smetati mami.

Znam da će uskoro zmaj rigati vatru

jer mi je palo malo džema na pod

i mama je čarapom zagazila u džem.

O autorici

Piret Jaaks, estonska je scenaristica i dramatičarka. Objavljivala je književne i kazališne kritike u kulturnim publikacijama, pisala izvještaje, intervjue, osobne priče i druge članke da mnoge estonske medije. Poznatija je kao dramatičarka, ali piše i kratku prozu i dječje knjige. Članica je Saveza pisaca Estonije, Estonskog udruženja redatelja i dramatičara i Udruženja mladih autora.

Iz medija

Brickzine: Mamin zmaj

 

Dodatne informacije

Težina 0.360 kg
Autor

Piret Jaaks

Ilustratorica

Marju Tammik

Naslov izvornika

Emme draakon

Prijevod

Boris Vidović

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

36

Godina izdanja

2020.

ISBN

978-953-7997-84-7

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Mamin zmaj”