Stefan Boonen

Nahoče iz Wammerswalda

15,93

Nahoče iz Wammerswalda potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

SKU: 000384 Kategorija: Oznaka:

Opis

Jednog dana na obali, kod zavoja velike rijeke, nasukalo se nahoče. Sa sobom je imala samo crveni kofer. Ime je putem izgubila pa su je seljani nazvali Lutalica. Na obali rijeke izgradila je sklonište nalik kolibi i tamo se smjestila. Uživala je u svojoj mreži za ležanje i visokom tornju od automobilskih guma. Stanovnici Wammerswalda zaključili su kako dijete ne smije živjeti samo, a gradonačelnik je objavio: svi koji žele primiti Lutalicu pod svoj krov, mogu se prijaviti. Ali tko će je uzeti? Majstor za sve, Veliki Jos? Najbolji Wammerswaldski liječnik, dr. Hendrik? Pekar s jedanaest sinova? A što ako djevojčica ne bude htjela živjeti ni s jednom obitelji?

Dirljiva, zabavna i napeta priča.

 

O autoru: 

Stefan Boonen svestran je pisac. Piše za sve između četiri i jedanaest godina; objavljuje slikovnice, knjige za djecu i mlade i edukativne knjige. Njegovi su naslovi često prevođeni na druge jezike, nagrađivani ili prilagođeni za televiziju i film. Stefan je također aktivan u kazališnoj produkciji te surađuje na raznim književnim projektima. Osim toga, često čita za slušatelje u knjižnicama i školama.

 

O ilustratoru:

Tom Schoonooghe ilustrira slikovnice, rado crta po zidovima, slika na platnu, radi animirane filmove i još mnogo toga. Voli pričati crtajući prizore iz svojih knjiga, najradije u nekoj ugodnoj knjižnici. Ilustrirao je slikovnice kao što su ˝Peća i vuk˝ i ˝Kutija za kruh˝, ali radio je i na projektu flamanske vlade ˝Razmišljaj pozitivno˝. S predstavom i audioknjigom ˝Stanari˝ početkom 2010. godine išao je na turneju s kazališnom družinom EiBakkerij.

 

O prevoditeljici:

Svetlana  Grubić Samaržija završila je studij engleskog jezika i književnosti i povijest umjetnosti te nizozemski jezik koji je usavršavala u Nizozemskoj i Belgiji. Prevela je pedesetak djela s engleskog i nizozemskog.

Dodatne informacije

Težina 0,537 kg
Dimenzije 15,5 × 23,5 cm
Autor

Stefan Boonen

Ilustrator

Tom Schoonooghe

Prevoditelj

Svetlana Grubić Samaržija

Godina izdanja

2021.

ISBN

978-953-363-019-9

Broj stranica

165

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Projekt

Knjige iz kutije

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Nahoče iz Wammerswalda”