Silvija Šesto

PE PITA O DOBRU I ZLU

Svijet kakav bi trebao biti podnaslov je serijala slikovnica u kojem, zapravo, kroz pitanja dijete stvara sliku svijeta po dječjem, humanijem liku. Svijet kakav bi odgovarao svima, pa i odraslima.

10,51

PE PITA O DOBRU I ZLU potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

PE PITA O DOBRU I ZLU druga je u nizu slikovnica u kojem dječak Pe (Petar) preispituje svijet oko sebe. Nakon što (ni)je dobio odgovore od slikovnice na svoja pitanja o nebu i o bojama, Pe traži odgovore na pitanja o tome što je dobro, a što zlo.

Postavlja filozofska pitanja teti Slikovnici, prikuplja informacije i stvara svoj svijet.

Svijet kakav bi trebao biti.

Slikovnica mu daje mudre odgovore, ali Pe se ne da zbuniti i sve više i više zapitkuje.

– Slikovnice, jesi li ti dobra?

– Jesam!

– Kako to, a u sebi imaš i zločestu vješticu?

Slikovnica na kraju odustaje shrvana, a Pe neumorno nastavlja:

– Mama! Jesi ti dobro?

 

O autorici

Silvija Šesto rođena je 1962. godine u Zagrebu. Objavila je desetak knjiga za odrasle, od kojih su neke “Ester i bageri”, “Omčoglavci”, “Dramatično”, “Bolja polovnjača”… Izdala je četiri knjige poezije te mnoštvo knjiga za djecu i mlade. Od njih su najpoznatije “Vanda”, “Debela”, “Tko je ubio Pašteticu?”, “Bum Tomica” i “Bum Tomica 2”. Za roman “Debela” osvojila je 2001. nagradu Ivana Brlić Mažuranić. Nakon priznanja za ukupan doprinos u dječjoj književnosti, 2018. Silvija Šesto i Vanda Čižmek nagrađene su nagradom Grigor Vitez za slikovnicu Uhvati mi plavog medu (Ibis grafika).

O ilustratorici

Vanda Čižmek, nagrađivana ilustratorica iz Zagreba, najviše se bavi dječjom ilustracijom. Dobitnica je prestižne nagrade Grigor Vitez za ukupno stvaralaštvo na području ilustracije u 2017. godini i ilustracije u slikovnici “Uhvati mi plavog medu” 2018. u izdanju Ibis grafike.

Dodatne informacije

Težina 0,330 kg
Autor

Silvija Šesto

Ilustrator

Vanda Čižmek

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

30

Godina izdanja

2020

ISBN

978-953-7997-87-8

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PE PITA O DOBRU I ZLU”