Gendrutis Morkūnas

Priče iz legla buha

Gendrutis Morkūnas u pričama (ponekad vrlo nalik na priče o lažima) prikazuje vjetrom ispreturan, naopačke okrenut svijet, koji je istovremeno i smiješan, i tajanstven, i zagonetan.

16,72

Priče iz legla buha potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

Priče iz legla buha zbirka je kratkih pripovijesti u kojoj djevojčica i dječak putuju zajedno iz jedne priče u drugu. Priče govore o ozbiljnom predsjedniku koji u otmjenoj aktovci nosi krckalicu za orahe, o jezicima kojima se mogu razbiti glave, o glačalima koja su se razboljela od kuge i o tome zašto u svijetu ni na jednoj novčanici nema nasmiješenog lica…

Nakon Kestutisa Kasparavičiusa, ovo je drugi litavski autor koji će biti predstavljen mladoj hrvatskoj publici. Kao i priče Kasparavičiusa, i ove priče, što se vidi već i iz naslova, pomalo su pomaknute i pomiču granice tema za dječje priče.

Priče iz legla buha, djelo su prerano preminulog, nagrađivanog i duhovitog litavskog pisca Gendrutisa Morkūnasa, koji je 2007. proglašen je najboljim autorom dječjih knjiga i knjiga za mlade. Po struci doktor fizike, prvu je knjigu za djecu napisao 2005. godine i odmah dobio nagradu za debitantsko djelo. Djela su mu prevedena na engleski, ruski, estonski. Umro je 2009., a 2010. dobio je nagradu za dječju književnost.

Knjigu Priče iz legla buha ilustrirala je nagrađivana litavska umjetnica Lina Žutautė, koja je ilustrirala više od 20 dječjih knjiga. Njezine originalne i duhovite ilustracije savršeno dočaravaju neobičan doživljaj svijeta autora Gendrutisa Morkūnasa.

 

Knjiga je dio partnerskog projekta Naša mala knjižnica i sufinancirana je sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

 

Dodatne informacije

Težina 0,562 kg
Autor

Gendrutis Morkūnas

Ilustrator

Lina Žutautė

Godina izdanja

2018.

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

144

ISBN

978-953-7997-53-3

Prevoditelj

Mirjana Bračko

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Priče iz legla buha”