Kadri Lepp

Pripovijest o mišu koji nije imao sanjke

10,62 (80,02 kn)

Pripovijest o mišu koji nije imao sanjke potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

U šumi je pao prvi snijeg i sve životinje krenule su na sanjkanje. Mali miš više od svega na svijetu želio se sanjkati s ostalima, ali nije imao sanjke. Tužno je promatrao vrh brijega s kojeg su se čuli dječji smijeh i vrištanje, te svjetlucao snijeg koji je prštao iza sanjki.

I mrzovoljna stara kornjača nije se sanjkala. Ona je stajala u podnožju brda i ljutito promatrala graju na vrhu brda. A onda je čula potiho šmrcanje i u snježnom nanosu pored sebe primijetila je mišića.

Kada je čula što ga tišti, kornjača mu obeća da će mu ispuniti želju ako joj pomogne da se popne na vrh brda. Kornjača je bila vrlo stara i penjala se sporo, tako da je put do vrha dugo trajao.

No nagrada je bila vrijedna toga, jer su pomogli jedno drugome i proveli najljepši dan u životu penjući se i spuštajući niz brijeg.

Ovo je topla zimska priča koja govori kako možemo pomoći jedni drugima u ostvarenju želja i ciljeva. Prikazuje kako su nesebičnost i pomaganje drugima vrlo vrijedne vrline koje valja posjedovati.

O autorici

Kadri Lepp estonska je glumica i dječja spisateljica. Diplomirala je na Višoj školi scenskih umjetnosti Estonske glazbene akademije, a nakon toga počinje raditi u kazalištu Ugala. Dosad je objavila tri knjige za djecu.

Iz medija

Brickzine: Pripovijest o mišu koji nije imao sanjke: lijepa priča s porukom

Dodatne informacije

Težina 0,280 kg
Autor

Kadri Lepp

Ilustratorica

Piret Niinepuu-Kiik

Naslov izvornika

Lugu hiirest, kellel polnud kelku

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

24

Godina izdanja

2020

ISBN

978-953-7997-85-4

Prevoditelj

Boris Vidović

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pripovijest o mišu koji nije imao sanjke”