Nada Horvat, Pika Vončina

Slučajevi Macana Detektiva

100,00 kn 90,00 kn

Opis

Nakon brojnih istinitih priča o Micama, Nada Horvat priča istinitu priču o Macanu Detektivu.

Tri glavna lika ove detektivske zbirke priča, Oštri Šarko i Lajavac, pomoćnici Macana Detektiva, iz priče u priču rješavaju složene slučajeve baš kao u nekoj kriminalističkoj seriji. Neke epizode su samostalne, neke su nastavak prethodne.

Domišljate priče, zabavni dijalozi ponekad prožeti stihovima, uz duhovite ilustracije Pike Vončine, zabavit će vas i nasmijati do suza.

O autorici

Nada Horvat majstor je onomatopeje i igre riječima. Većina njezinog opusa odnosi se na mačje zgode i nezgode. Diplomirala je na PMF-u u Zagrebu, ali nakon diplome matematikom se gotovo više uopće nije bavila, nego se posvetila prevodilaštvu i pisanju.

Objavila je nekoliko zbirki priča, pjesama i igrokaza za djecu te desetak slikovnica i dva romana. Njezina slikovnica “Mica poštarica” nagrađena je nagradom Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu, a zbirka pripovjedaka “Zgodice o micama” prevedena je na slovenski i na engleski jezik.

Ibis grafika objavila je zbirku lutkarskih igrokaza “Hoću biti Brljiban” u kojoj nalazi više od stotinu kratkih lutkarskih igrokaza koje je autorica Nada Horvat napisala u tridesetak godina.

 

O ilustratorici

Pika Vončina diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od završetka studija bavi se ilustracijom. Oslikala je više od šezdeset knjiga za djecu. Ilustrira školske udžbenike i objavljuje ilustracije u časopisima za djecu. Svojim radovima sudjeluje na bijenalima ilustracija u Bratislavi i Zagrebu. Izlagala je na sajmovima dječje knjige u Japanu i Bologni.

Nagradu Grigor Vitez primila je 1999. i 2004. godine. Na Časnu listu IBBY-a izabrana je 2000. Nagradu Ovca u kutiji primila je za autorsku slikovnicu “Emilija u zemlji kotača” 2010., a tri godine kasnije nagrađena je Kiklopom za autorsku slikovnicu “Emilijina vrlo neobična pustolovina”.

Kao ilustratorica nekoliko je puta uvrštena u katalog odabranih naslova svjetske dječje literature “The White Ravens”.

Dodatne informacije

Težina 0.368 kg
Autor

Nada Horvat, Pika Vončina

Ilustrator

Pika Vončina

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

63

Godina izdanja

2020

ISBN

978-953-7997-90-8

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Slučajevi Macana Detektiva”