Andrijana Grgičević

Što sam sve naučio do škole (i to sâm)

13,14

Što sam sve naučio do škole (i to sâm) potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

U kratkoj priči autorice Andrijane Grgičević “Što sam sve naučio do škole (i to sâm)”, budući prvašić daje duhovito uobličene odgovore na 10 najvažnijih dječjih pitanja o svijetu i životu.

Kako su se upoznali mama i tata? Ili kako je izgledao svijet prije njega?

“Kad sam bio jako mali mislio sam da je svijet počeo sa mnom, ali to nije baš istina. Prije mene svijet je bio kamenit, a u njemu su živjeli djedosaur i bakosaur. Nakon toga slijedilo je goblensko doba kada su se rodili djed i baka. U vrijeme mojih mame i tate svijet je bio crno-bijel, a potom sam srećom došao ja i donio boje.”

Dječak odgovara na razna dječja pitanja o svakodnevnim predmetima i ljudima koji ga okružuju, ali odlučuje ne podijeliti sve što zna. Shvaća da je tolika mudrost nešto izvanredno, no treba ostaviti vremena za prijatelje i igru.

Kratkoća teksta još jednom potvrđuje da je tvrdnja “manje je više” čarobna formula koja uspijeva zabaviti djecu. Svrha odgovora je poticati znatiželju, a samim time i obiteljske, moralne i društvene vrijednosti.

Vanda Čižmek svojim duhovitim ilustracijama zaokružila je prvotnu autoričinu ideju i doprinijela nastanku slikovnice kojoj nećete moći odoljeti!

Prvih nekoliko stranica iz knjige pogledajte klikom na poveznicu.

O autorici

Andrijana Grgičević napisala je dosad dva dramska teksta i za njih dobila nagrade “Mali Marulić” i “Tena” – Stonoga Goga izrasla je u uspješnu kazališnu predstavu. U posljednjih godinu dana, aktivnije piše – objavila je još jednu slikovnicu – Potraga za pravom čokoladom i dječji roman Srcohvat.

O ilustratorici

Vanda Čižmek, ilustratorica iz Zagreba, najviše se bavi dječjom ilustracijom. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima se ističe nagrada “Grigor Vitez” za ukupno stvaralaštvo na području ilustracije u 2017. i 2018. za ilustracije u knjizi “Uhvati mi plavog medu”, autorice Silvije Šesto. Njezine ilustracije su uvrštene na Bienalle ilustracije u Slovačkoj (listopad 2019.).

 

Iz medija

Bookworm Maja: Što sam sve naučio do škole (i to sam)

Mali čitači: Što sam sve naučio do škole (i to sam)

Čitajmo: Što sam sve naučio do škole (i to sam)

Čarobni svijet bajki: Što sam sve naučio do škole (i to sam)

Brickzine: Što sam sve naučio do škole (i to sam)

Dodatne informacije

Autor

Andrijana Grgičević

Ilustracije

Vanda Čižmek

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

24

Godina izdanja

2020.

ISBN

978-953-7997-81-6

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Što sam sve naučio do škole (i to sâm)”