Caroline Thaw, Jana Bauer

Strašna vila i divlja zima

Strašna vila i divlja zima knjige je cijenjene slovenske autorice Jane Bauer. Riječ je o nastavku priče o čudesnoj, nestašnoj šumskoj vili, koju zbog njezine svojeglave naravi smatraju strašnom.

10,51

Strašna vila i divlja zima potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

Strašna vila i divlja zima knjiga je cijenjene slovenske autorice Jane Bauer. Riječ je o nastavku priče o čudesnoj, nestašnoj šumskoj vili, koju zbog njezine svojeglave naravi smatraju strašnom. Prvi dio u Hrvatskoj je objavio Algoritam 2013. godine pod nazivom Strašna vila u Groznoj šumi (prevela J. Pogačnik).

U nastavku slijedi priča o tome kako su jež, medvjed, vjeverica i puh, kojima je bilo beskrajno dosadno nakon što je Strašna vila napustila šumu, nagovorili Vilu da se vrati, i to u letećem stroju. Kako priča napreduje, životinje u Groznoj šumi morat će se nositi  s ljudskim slabostima kao što je praznovjerje, sumnje, ljubomora i lijenost.

Knjiga se sastoji od 16 priča, od kojih je svaka unutar sebe čvrsto strukturirana. Komične situacije između likova, maštovitost i jezična inovativnost autorice čine ovu knjigu privlačnom mlađim čitateljima.

Djeca se lako mogu identificirati s glavnom (anti)junakinjom kojoj nitko ne uzima za zlo što nije savršena, naprotiv – potpuno je prihvaćena i to zato što i ona prihvaća sve svoje životinjske prijatelje upravo onakvima kakvi jesu. Strašna vila ih sve povezuje. Ona osvaja svojom iskrenošću i toplinom, kojom grije hladnu zimu.

Ilustracije za ovu, kao i za prošlu knjigu, izradila je Caroline Thaw, nadarena engleska ilustratorica.

 

Prikaz knjige

Strašna vila i divlja zima

Podaci o autorici

Jana Bauer je popularna slovenska spisateljica za mlade. Diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, radio, film i TV u Ljubljani. Nakon završetka studija posvetila se pisanju fantastičnih priča za djecu. Njen prvi objavljeni roman bio je nominiran za nagradu Večernica, 2003. Nakon toga je slijedio niz detektivskih priča. Najveću popularnost među mladim čitateljima postigla je knjiga Strašna vila u Groznoj šumi, 2011. Posljednjih godina više se posvetila uredničkim poslovima u KUD Sodobnost.

Knjiga je dio partnerskog projekta Naša mala knjižnica i sufinancirana je sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Dodatne informacije

Težina 0,525 kg
Autor

Caroline Thaw, Jana Bauer

Ilustracije

Caroline Thaw

Prijevod

Jagna Pogačnik

Broj stranica

160

Godina izdanja

2017

ISBN

9789537997410

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Strašna vila i divlja zima”