Ida Mlakar Črnič, Peter Škerl

U blizini živi djevojčica

U blizini živi djevojčica priča je o djevojčici bez imena, bez prijatelja i bez vlastite sobe. To je djevojčica na koju nitko ne obraća pažnju i ne poziva u društvo. A ona čezne za nježnošću i društvom baš kao i svi ostali, i u sebi skriva tužnu priču.

90,00 kn 81,00 kn

Nema na zalihi

Opis

Djevojčica iz slikovnice Ide Mlakar Črnič živi među nama, ali je ne primjećujemo. Ne vidimo je kada hoda ulicom, ne zanima nas kako se osjeća i ne primjećujemo kada nestane.

Iz mjeseca u mjesec djevojčica iz razreda, koja priča priču, primjećuje koliko je ova nevidljiva djevojčica drugačija od njih.

Ipak, na kraju priče ona shvaća da je i nevidljiva djevojčica samo djevojčica koja je željela biti princeza poput drugih djevojčica, ali prilike u kojima s našla, nisu joj to omogućile.

Blijede boje, nevidljive kao i djevojčica koja živi pored nas, odabir su cijenjenog slovenskog ilustratora Petera Škerla.

Kratki prikaz knjige možete pogledati klikom na link.

O autorici

Ida Mlakar Črnič slovenska je autorica i knjižničarka u Gradskoj knjižnici u Ljubljani od 1995. Od 2001. jedna je od urednica Priručnika za čitanje kvalitetne dječje književnosti. Napisala je više od deset slikovnica. “Čarabaralo” je adaptiran za animirani film i preveden na hrvatski. “Krava koja je lajala na mjesec” koju je ilustrirao Peter Škerl, dobila je prestižnu slovensku nagradu i uvrštena je u zbirku White Ravens 2016., a 2019. u istu zbirku uvrštena je i slikovnica “U blizini živi djevojčica”.

O ilustratoru

Peter Škerl jedan je od najznačajnijih i najviše nagrađivanih suvremenih slovenskih ilustratora. Tri put je nominiran za nagradu Astrid Lindgren (ALMA) i dvaput za nagradu H. C. Andersen.

Dodatne informacije

Težina 0.350 kg
Autor

Ida Mlakar Črnič, Peter Škerl

Ilustrator

Peter Škerl

Prevoditelj

Krešimir Krnic

Godina izdanja

2020

Broj stranica

26

ISBN

978-953-7997-79-3

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “U blizini živi djevojčica”