O nama

Ibis grafika je izdavačko i grafičko poduzeće koje djeluje od 1995. godine. Vrsnost autora i djela prvenstveni su kriterij odabira naslova koje objavljujemo, bilo da se radi o djelima za djecu (slikovnicama) ili o stručnoj literaturi koju objavljujemo – mahom s područja društvenih i humanističkih znanosti. Tržište nas prepoznaje kao nakladnika nekoliko izvrsnih nizova slikovnica koje često dobivaju kultni status. Takav je, primjerice, slučaj sa slikovnicama Julie Donaldson ili slikovnicama Kęstutisa Kasparavičiusa. Među našim stručnim izdanjima nalaze se djela autora kao što su Radoslav Katičić, Vitomir Belaj, Juraj Belaj, Peter Singer, Bertrand Russell i drugi značajni autori. U nakladničkom programu pokušavamo širiti obzore do kojih doseže naša publika. Stoga objavljujemo knjige i s jezika s kojih se inače rijetko ili nikako ne objavljuje kod nas. Tak vi su primjerice prijevodi s litavskog i s urdskog jezika.

Osim izdavačkom djelatnošću, Ibis grafika bavi se vrlo aktivno i promicanjem književnosti i čitanja preko brojnih radionica, predstavljanja, zajedničkih projekata i slično.

Ibis grafika od svojeg osnutka posluje na istoj adresi – IV. Ravnice 25 u Zagrebu. U našem ugodnom, gotovo obiteljskom prostoru odlučuje se o izdavačkom programu, o događajima koje ćemo organizirati ili u njima sudjelovati. Tu se knjige uređuju, grafički oblikuju, skladište i šalju u distribuciju. Poduzeće ima sedam zaposlenika i jednog stalnog pridruženog člana uz brojne suradnike iz svijeta vezanog uz nakladništvo. Surađujemo s vrhunskim autorima, prevoditeljima, ilustratorima, glumcima i brojnim drugim ljudima vezanim uz knjigu i nakladništvo.

Nastojimo ponuditi tržištu specifičnu dobru literaturu. Literaturu koja će djecu zabaviti, ali i potaknuti na izražavanje i propitivanje. Literaturu koja će odraslima pružiti mnogo materijala za razmišljanje. Nadamo se da ćete na našim stranicama pronaći ponešto za sebe ili svoju djecu, prijatelje….