Uvjeti prodaje

U smislu općih uvjeta prodaje, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice.

Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske knjižare.

Proizvodi se naručuju odabirom artikla iz ponude internetske knjižare, registracijom i prolaskom kroz proces narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • kreditnom ili debitnom karticom koje su navedene na internetskoj stranici
  • e-bankingom
  • općom uplatom
  • pouzećem
  • gotovinom u poslovnici Ibis grafike

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Ibis grafika će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Ibis grafika dobije potvrdu autorizacije kartice Kupca na iznos narudžbe. Kupac e-poštom dobiva obavijest od bankovnog sustava o naplati i od Ibis grafike o odašiljanju pošiljke. Ako Ibis grafika ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu nakon mjesec dana od trenutka zaprimanja narudžbe i rezerviranja iznosa za naplatu.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Ibis grafika će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking, opća uplata ili plaćanje gotovinom, Ibis grafika se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 8 radnih dana. Nakon isteka tog roka, Ibis grafika ne jamči raspoloživost proizvoda.

Troškovi dostave različiti su ovisno o odabranoj metodi dostave, a vidljivi su s pregledom sadržaja košarice za svaku pojedinu narudžbu. Općeniti pregled troškova dostave vidljivi su na stranici Troškovi dostave.

Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama).

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača.

Reklamacije

Ibis grafika prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na mehaničke nedostatke proizvoda, odnosno knjiga i ostalih medija, kao što su pogreške u tehničkoj doradi knjige, oštećene naslovnice i sl. Reklamacije se prihvaćaju u roku od 30 dana uz obvezno predočenje dokaza da je roba kupljena u sustavu Ibis grafike.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.
Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS) – link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage