Čarabaralo – DVD

“Opet ta dosadna škola! Još k tome, treba ići k zubaru. Još k tome, treba ići k zubaru. Brrr! Nestao je Packo! Potražimo ga!”

Čarobnjačice Čarapa i Kuštra zaputile su se jednog dosadnog ponedjeljka u potragu za svojim čarobnjačkim mačkom koji kao da je u zemlju propao. Uz pomoć velikog znalca čarobnih formula Bistrog, prevrnule su svaki kutak tjedna i pri tome naletjele na mnoge neobične i opasne čarabare.

9,16

Čarabaralo - DVD potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

Animirani film Čarabaralo snimljen po istoimenoj priči slovenske spisateljice Ide Mlakar donosi nam urnebesnu priču o troje malih čarobnjaka koji svakog dana u tjednu smišljaju neku novu čaroliju, a sve kako bi izbjegli odlazak u školu.

Mali čarobnjaci smišljaju izliku da moraju spasiti čarobnu mačku koja je zaglavila između ponedjeljka i utorka. No stvarni razloga njihovog ne odlaska u školu je taj što svi učenici prvoga razreda moraju posjetiti zubara i to upravo toga dana.

Kratkometražni animirani film Čarabaralo 2014. dobio je nagradu Creative Europe Media, a na najznačajnijem filmskom festivalu u Sloveniji 2015. osvojio je nagradu Vesna za najbolji slovenski animirani film.

Režiju za film potpisuju Jernej Žmitek i Boris Dolenc, dok su Zarja Menart i Boris Dolenc zaslužni za likovno oblikovanje.

Knjiga Čarabaralo, slovenske spisateljice Ide Mlakar dio je partnerskog projekta Naša mala knjižnica i sufinancirana je sredstvima programa EU Kreativna Europa.

Dodatne informacije

Težina 0,077 kg
Režija

Jernej Žmitke, Boris Dolenc

Producent

Jure Vizjak

Autorica knjižnog predloška

Ida Mlakar

Likovno oblikovanje

Zarja Menart

Scenaristi

Boris Dolenc, Zarja Menart

Animatori

Jernej Žmitke, Toni Mlakar, Matej Lavrenčić, Zarja Menart, Timon Leder, Jernej Lunder

Glazba

Matevž Lavrinc, Tilen Stepišnik, Jan Grčar

Oblikovanje zvuka

Julij Zornik, 100

Trajanje

16 min

Prijevod

Engleski, hrvatski

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Čarabaralo – DVD”