Gordana Varošanec-Škarić

FORENZIČNA FONETIKA (Meki uvez)

Knjiga Forenzična fonetika Gordane Varošanec-Škarić čitateljima želi predočiti područje forenzične fonetike koje je uvijek u suodnosima s bliskim znanstvenim disciplinama, ali ne bježi od osjetilnosti književnosti ili od fizičkih osjetila. Knjiga dolazi u mekom i tvrdom uvezu.

16,72 (125,98 kn)

Opis

Djelo Forenzična fonetika Gordane Varošanec-Škarić temeljito na znanstven način pokriva područje forenzične fonetike, izvrsno uravnotežuje omjer između pregledanih tema i vlastitih eksperimenata koji su važan znanstveni doprinos u ekspertnom prepoznavanju govornika hrvatskoga jezika.

Knjiga nenametljivo svjedoči o vrhunskoj erudiciji autorice o predmetu forenzične fonetike i šire, ali pokazuje i znanstvenu energiju koja će ovim djelom zasigurno pridonijeti razvoju fonetike u nas. Osim fonetičarima, djelo može biti korisno i drugim filolozima i ekspertima iz drugih područja.

(Dr. sc. Velimir Piškorec)

O autorici:

Dr. sc. Gordana Varošanec-Škarić redovita je profesorica u trajnom zvanju na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predaje na svim razinama studija, a na doktorskom studiju lingvistike predaje Retoriku znanosti.

Objavila je brojne znanstvene radove i nekoliko znanstvenih (Timbar, Fonetska knjiga glasa i izgovora) te uredničkih (New Insights into Rhetoric and Argumentation) knjiga. Vodila je brojne znanstvene projekte, uključujući one iz forenzične fonetike.

Dobitnica je nagrade za znanstvenu izvrsnost Filozofskog fakulteta 2011. Bila je predsjednica programskog odbora iz forenzične akustike i fonetike (IAPFA 2017).

Dodatne informacije

Težina 0,550 kg
Autor

Gordana Varošanec-Škarić

Dizajn naslovnice

Ana Vujasić

Broj stranica:

315

Godina izdanja:

2019

ISBN

978-953-7997-63-2

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “FORENZIČNA FONETIKA (Meki uvez)”