Ana Košir, Andrej Rozman Roza

Kako je Oskar postao detektiv

Nagrađivani slovenski pisac Andrej Rozman Roza u tri detektivske priče, na duhovit način, pokazuje nam da hrabrošću i upornošću možemo riješiti i naizgled bezizlaznu situaciju u kojoj se ponekad nađemo.

13,14

Kako je Oskar postao detektiv potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

Andrej Rozman je najveći živući pjesnik i dramatičar, pisac, kazališni režiser i glumac. Napisao je knjigu Kako je Oskar postao detektiv, koja se sastoji od tri kratke priče (Kamen mudrosti, Crvenkapica, Mali duh iz zgrade) u kojima Oskar rješava po jedan detektivski problem.

Iako silno želi postati detektiv, Oskar se boji da zbog problema koje ima s čitanjem, nije dovoljno pametan za to. Priča je nastala kao odgovor na sve veći broj djece s disleksijom, koja se zbog tog poremećaja počinju osjećati manje vrijedna. Priča o Oskaru govori djeci da u životu nailazimo na različite probleme, ali unatoč poteškoćama, često stvari nisu tako beznadne kao što nam se čini.

Knjiga je 2008. godine dobila nagradu za najbolju knjigu za djecu i mlade – Desetnica i prema njoj je napravljena uspješna kazališna predstava.

Prikaz knjige:

Kako je Oskar postao detektiv

Podaci o autoru

Andrej Rozman je rođen 1955. u Ljubljani gdje živi i danas. Na Filozofskom fakultetu studirao je slovenistiku, a 1978. s grupom prijatelja osnovao je „Pocestno gledališče Predrazpadom“, s kojim je u narednim godinama organizirao niz zvučnih gostovanja stranih uličnih kazališta u Ljubljani. 1981. osnovao je i do 1995. vodio alternativno kazalište Anne Monro. Ovaj svestrani umjetnik i intelektualac začetnik je improvizacijskih kazališnih natjecanja u Sloveniji. Napisao je brojne parodične i šaljive pjesme, bajke i kazališne komedije za djecu i odrasle. 2003. osnovao je Rozinteatar, a 2009. „Zvaničniško versko skupnost“. Za svoje djelovanje primio je mnoge nagrade, među kojima je Prešernova nagrada za književnost (2010.), koja je jedna od najvećih nagrada za umjetnička postignuća u Sloveniji.

 

Knjiga je dio partnerskog projekta Naša mala knjižnica i sufinancirana je sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Dodatne informacije

Težina 0,280 kg
Autor

Ana Košir, Andrej Rozman Roza

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Godina izdanja

2018

Broj stranica

64

ISBN

978-953-7997-46-5

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kako je Oskar postao detektiv”