Julia Donaldson

Prutimir

9,29

Prutimir potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

Prutimir živi u stablu, stablu obitelji svoje. Tu još je gospođa Prutić, i djece njihovo troje.

Još jedna zabavna i duhovita priča popularne britanske spisateljice Julie Donaldson o Prutimiru, neobičnom liku koji će se naći u središtu mnogih nepredvidljivih i opasnih situacija, koje će ga naposljetku odvesti daleko od doma i obitelji.

Jednoga dana za vrijeme ranojutarnjeg treninga, Prutimira će zgrabiti pas, kojemu je on tek obična grančica za igru. Ovaj događaj pokrenut će niz neočekivanih i napetih situacija iz kojih će se Prutimir jedva uspjeti izvući. U jednom trenutku postat će grančica za labuđe gnijezdo, jarbol za barjak, mač za borbu, luk za strijelu… Na kraju će završiti čak u potpali za vatru!

Kako će se izvući iz posljednje nevolje?
Hoće li se ipak vratiti svom obiteljskom stablu kako bi stigao na vrijeme za Božić?

Odgovore saznajte u ovoj uzbudljivoj i zabavnoj priči, prepunoj velikih obrata i iznenađenja.

Prutimir, dirljiva priča o obitelji

Pred vama je drugo hrvatsko izdanje jedne od najpopularnijih slikovnica za djecu poznate britanske spisateljice Julie Donaldson i ilustratora Axela Schefflera, autora najvećih klasika moderne dječje književnosti.

Inspiraciju za priču Julia Donaldson je dobila zahvaljujući Schefflerovoj ilustracijama slikovnice Grubzonovo dijete, u kojoj glavni lik Grubzončica čitavo vrijeme u ruci drži lutkicu izrađenu od drvene grančice.

Prutimir je dirljiva priča koja govori o nestanku bliske osobe, s kojim se mogu poistovjetiti i djeca i odrasli. Priča završava sretno za Prutimira i njegovu obitelj i to u najljepšem mogućem trenutku – na sam Božić. Autorica nam na kraju priče poručuje, da nas život može iznenaditi u svakom trenutku i da možemo prebroditi životne poteškoće, samo ako dovoljno vjerujemo u sebe.

 

Prikaz knjige:

Čarobni svijet bajki: Prutimir
Bibliovčica: Prutimir

Dodatne informacije

Težina 0,45 kg
Autor

Julia Donaldson

Ilustrator

Axel Scheffler

Godina izdanja

2022.

ISBN

978-953-363-050-2

Vrsta uveza

Meki uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Prutimir”