Iva Dužić

Bodljikava knjiga

Dječji roman koji govori o uvijek aktualnoj temi odrastanja, ispričana kroz likove stanovnika Jadranskog podmorja.

13,14 (99,00 kn)

Nema na zalihi

SKU: 000329 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

Bodljikava knjiga-Iva Dužić
Ilustracije Davora Schunka iz knjige “Bodljikava knjiga” Ive Dužić

Bodljikava knjiga kratki je roman novije autorice Ive Dužić. Roman je napisan u poglavljima u kojima se radnja odvija na dnu Jadranskoga mora.

Iz vizure morskih ježeva, čitatelj promatra svijet podmorja, upoznaje Moregrad, odlazi u moregradsku školu i uči morsku abecedu. Ježići u školi proživljavaju prve ljubavi koje su zamršene baš poput onih koje doživljavaju djevojčice i dječaci s “kopnene strane Jadranskog mora”.

U priči čitatelj promišlja o očuvanju prirodnih ljepota Jadrana, upoznaje važnost i ljepotu čitanja te proživljava napete pustolovine, a na kraju spoznaje što je pravo prijateljstvo. Kroz jednostavne rečenice vidljiv je autoričin smisao za naraciju te je prikazana uvijek aktualna tema odrastanja.

Bodljikava knjiga može se odrediti kao dječji roman budući da se bavi temama djetinjstva, prijateljstva, dječje igre, obitelji, sretnih završetaka, pustolovine i zaljubljivanja. Knjigu je ilustrirao grafički dizajner, crtač, stripaš i svestrani umjetnik Davor Schunk.

O autorici:

Iva Dužić rođena je 1980. godine u Sisku gdje i danas živi i radi. Autorica je tekstova slikovnica “Sisak Smjehograd” i “Priča o Žirku” te autorica zbirke pjesama “Sve što vrijedi: pjesme za obiteljsko čitanje” za koju je dobila prvu nagradu “Kitica” 2016. godine.

O ilustratoru:

Davor Schunk svestrani je umjetnik, ilustrator, dizajner i autor knjiga za odrasle, te slikovnica za djecu. Autor je komercijalnih kratkometražnih animiranih filmova i eksperimentalnih animacija. Organizator je festivala stripa Fra Ma Fu u Virovitici i urednik je strip fanzina Striptokok u kojem objavljuju mladi renomirani autori. Drži predavanja iz crtanja i vizualnih komunikacija, te dugi niz vodi strip radionice za djecu i odrasle. Od brojnih nagrada posebno se ističe nagrada Kiklop 2014. za knjigu Palac sim i palac Tam (ilustracije i dizajn).

Bodljikava knjiga-Iva Dužić
Ilustracije Davora Schunka iz knjige “Bodljikava knjiga” Ive Dužić

 

Prikaz knjige

Čarobni svijet bajki: Bodljikava knjiga

 

Dodatne informacije

Težina 0,390 kg
Autor

Iva Dužić

Ilustrator

Davor Schunk

Broj stranica

112

Godina izdanja

2019

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

ISBN

978-953-7997-71-7

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bodljikava knjiga”