Piret Raud

More

Zaronite zajedno s ribicama u jedinstveni svijet omiljene estonske autorice Piret Raud.

110,00 kn (14,60 €)

SKU: 000431 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

More se brine o svojim ribicama i svake večeri čita im bajku za laku noć. Jednoga dana, kada su ribice bile previše bučne, more se naljutilo i otišlo. Ribice su u početku bile sretne, ali uskoro su shvatile da im nema tko čitati priču za laku noć. Ponudio se samo jedan gladni mačak…

O autorici:
Piret Raud (1971.) popularna je i priznata estonska spisateljica i ilustratorica dječjih knjiga. Godine 1995. diplomirala nje na Estonskoj akademiji umjetnosti. Od tada živi i radi u Tallinnu kao autorica, ilustratorica i grafičarka. Ilustrirala je više od 50 knjiga, napisala 21 knjigu za djecu i tri romana te zbirku kratke proze za odrasle. Njezine su knjige prevedene na više od 15 jezika, od kojih su neke uvrštene u katalog White Raven i IBBY-jevu časnu listu. Dobitnica je brojnih nagrada za svoj rad u zemlji i inozemstvu te je nominirana za dvije najprestižnije nagrade u području dječje književnosti – tri puta za nagradu Hans Christian Andersen i šest puta za Memorijalnu nagradu Astrid Lindgren.

O prevoditelju:
Boris Vidović književni je prevoditelj i teoretičar filma. Prevodi prozu, poeziju i filmove, danas uglavnom s finskog i estonskog. Živi i radi u Helsinkiju. S finskog je preveo više od dfeset knjiga među kojima su i knjige Aino Havukainen i Samija Toivonena i sestara Nopola. Član je Hrvatskog društva književnih prevoditelja.

 

Slikovnicu More, kao i ostale slikovnice Ibis grafike, možete potražiti u Pričozemskoj – prvoj dječjoj knjižari u Zagrebu ili naručiti putem web trgovine Pričozemske.

Dodatne informacije

Autor

Piret Raud

Ilustrator

Piret Raud

Prevoditelj

Boris Vidović

Godina izdanja

2022.

ISBN

978-953-363-070-0

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “More”