Kęstutis Kasparavičius

Božić je! Božić!

Božićne priče poznatog litavskog autora Kęstutisa Kasparavičiusa

120,00 kn (15,93 €)

SKU: 000435 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Kako Božić slave medvjedi, a kako sjenice? Što zimi rade koze? Gdje živi Djed Božićnjak kitova i što se dogodi kada on zaglavi između santi leda?
Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja saznajte u božićnim pričama poznatog litavskog autora Kęstutisa Kasparavičiusa.

Božić je pred vratima! Medvjedi već sanjaju medenjake i kreću u potragu za najvećom jelkom. Pingvini se sanjkaju, koze skaču na skijama, a mačke kližu. Za ugodnu atmosferu ribe pod ledom vješaju podvodne lampice. Čak i kitovi čekaju darove! Dok polarni medvjedi kuhaju čaj od jarebike, vjeverice ukrašavaju božićno drvce divljim staklenim kuglicama i nestašnim drvenim ukrasima…

Zimske radosti, priprema i dekoracija doma i božićnog drvca… Kęstutis Kasparavičius dočarava čaroliju predblagdanskih dana i podsjeća na to da je ponekad najvažnije sanjkanje bez sanjki, zajedničko pečenje medenjaka i društvo dobrih prijatelja.

O autoru:
Kako kod malih, tako i kod odraslih čitatelja omiljen umjetnik i pisac, Kęstutis Kasparavičius, jedan je od najpoznatijih suvremenih litavskih autora. Njegovi likovi oduševljavaju djecu diljem svijeta. Kao i u prvim njegovim pričama, životinje i u ovima imaju ljudske osobine, a svaka njegova priča, ustvari je priča i života koju je on sam napisao i ilustrirao.

O prevoditeljici:
Mirjana Bračko diplomirala je ruski i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao lektor za hrvatski jezik na sveučilištima u Ukrajini, u francuskoj i u Litvi. za vrijeme četverogodišnjeg boravka u Vilniusu naučila je i usavršila litavski jezik i 2006. godine dobila litavsku književnu nagradu Sveti Jeronim za prijevod.

 

Slikovnicu Božić je! Božić!, kao i ostale slikovnice Ibis grafike, možete potražiti u Pričozemskoj – prvoj dječjoj knjižari u Zagrebu ili naručiti putem web trgovine Pričozemske.

Dodatne informacije

Autor

Kęstutis Kasparavičius

Ilustrator

Kęstutis Kasparavičius

Prevoditelj

Mirjana Bračko

Godina izdanja

2022.

ISBN

978-953-363-073-1

Broj stranica

47

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Božić je! Božić!”