Magdalena Najbar-Agičić

Povijest novinarstva

13,94 (105,03 kn)

SKU: 000131 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Ova knjiga predstavlja prvi kratki sintetski prikaz povijesti novinarstva na hrvatskom jeziku u kojemu je postignuta primjerena ravnoteža između sadržaja koji se odnosi na povijest različitih javnih medija, prvenstveno novina, u Hrvatskoj i dijelova teksta u kojima je predstavljen razvoj novina na svjetskoj razini, od početka razmjene informacija do nastanka i širenja novih medija.

Povjesničarka strukom i autorica niz knjiga i manjih radova iz historiografske i kulturološke problematike, Magdalena Najbar-Agičić i u ovoj je knjizi pokazala iznimnu sposobnost korištenja odgovarajuće metodologije u iznošenju relevantnih  činjenica.

Svako poglavlje započinje odgovarajućim uvodom u kojemu je vrlo sažeto prikazana materija koja se obrađuje u poglavlju. Sadržaj unutar poglavlja logički je strukturiran, prezentiran jasnim, preglednim i konciznim stilom. Unutar poglavlja grafički su izdvojene zanimljivosti.

Autorica Magdalena Najbar-Agičić dobro poznaje literaturu kojom se koristila, osvrće se na pojedine važne autore i njihova djela o povijesti novinarstva. Razmatra nastanak, razvoj i današnje domete medija u zapadnoj kulturi, uključujući i hrvatski prostor i na taj je način razvoj hrvatskog novinarstva stavljen u širi kontekst razvoja novinarstva u svjetskom razmjerima.

 

Rekli su o knjizi:

“Ovo je prvi sintetski prikaz povijesti novinarstva na hrvatskom jeziku u kojem je ostvarena primjerena ravnoteža između sadržaja koji se odnose na hrvatsku i onih koji se odnose na povijest novinarstva i drugih novinarskih medija u zapadno­europskim zemljama i SAD-u.

Dr. sc. Vlasta Švoger, Hrvatski institut za povijest, Zagreb

Autorica je vrsna poznavateljica problematike povijesti novinarstva, stručne i znanstvene literature o njoj, pa je njezina knjiga pregledna, informativna, didaktički dobro i jasno oblikovana, dokumentirana i potkrijepljena primjerima.

Prof. dr. sc. Miroslav Bertoša, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Dodatne informacije

Težina 0,43 kg
Autor

Magdalena Najbar-Agičić

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Povijest novinarstva”