Sinikka Nopola, Tiina Nopola

Slamka, Šlapica i vragolasta školarka

Humoristični roman za djecu i mlade

13,27

Slamka, Šlapica i vragolasta školarka potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Opis

Slamka je krenula u školu, a njezina mala sestra, Šlapica morala je ostati sama kod kuće i dosađivati se.

Jednoga je dana Slamkin razred išao na ribolov. Za Šlapicu je to bilo previše, ona je ta koja voli “varati” ribe! Ustala je to jutro prije svih u kući, u krevet položila medu kojemu su ispod pokrivača virile samo noge i na njima šlapice, odjenula se u Slamkinu odjeću i pridružila se njezinom razredu…

O autoru:
Sinikka Nopola
(1953. – 2021.) finska je spisateljica dječje književnosti. Objavila je gotovo 80 knjiga od 1987. godine. Rođena je u Helsinkiju, a odrasla u Tampereu. radila je kao novinarka za list Helsingin Sanomat od 1979. do 1985. Od tada je slobodni pisac i novinar. Tiina (1955.) je spisateljica za djecu, dramaturg i scenarist. Njezina djela prevedena su na više od dvadeset jezika. Sestre su očarale mlade čitatelje humorističnim dječjim romanima prema kojima su napravljeni najpopularniji filmovi godine u Finskoj 2002. i 2008.-2014.
Za svoj su rad dobile nekoliko nagrada. 2002. uvrštene su na IBBY-jevu časnu listu, a 2003. primile su medalju Anni Swan, nagradu finske sekcije IBBY za najbolje knjige za djecu i mlade.

O ilustratoru:
Salla Savolainen 
(1962.) finska ilustratorica knjiga za djecu, poznata je po svojim raznolikim stilovima i uspješnoj suradnji s mnogim autorima. I sama je napisala četiri slikovnice. Izlaže radove na domaćim i međunarodnim izložbama. Više je puta bila nominirana za nagradu Finlandia Junior, 2005. godine dobila je nacionalnu nagradu za ilustraciju, 2010. nominirana je za prestižnu nagradu Hans Christian Andersen za ilustracije, a 2013. Društvo finskih ilustratora dodijelilo joj je nagradu Kukko.

O prevoditelju:
Boris Vidović
rođen je u Zagrebu 1961., a živi u Helsinkiju u Finskoj. Diplomirao je filozofiju i komparativnu   književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i magistrirao književnost na sveučilištu u Helsinkiju. Preveo je desetak knjiga s finskog i estonskog, među kojima i slikovnice, Uho, Ahaa!, Pripovijest o mišu koji nije imao sanjke, Mamin zmaj i Detektivi Tiko i Piko. Član je Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

Dodatne informacije

Težina 0,385 kg
Dimenzije 25 × 17,5 cm
Autor

Sinikka Nopola, Tiina Nopola

Ilustrator

Salla Savolainen

Prevoditelj

Boris Vidović

Godina izdanja

2022.

ISBN

978-953-363-052-6

Broj stranica

69

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Slamka, Šlapica i vragolasta školarka”