Vedran Mezei

Treći ključ

130,00 kn (17,25 €)

Opis

Dubrovačka Republika ukinula je trgovinu robljem već 1416. godine. Tom odlukom svrstala se među prve države svijeta koje su zaustavile ovu nehumanu praksu.  Donošenje odredbe ipak nije značilo i konačni prestanak ropstva pa će se ono u nešto blažem obliku zadržati još gotovo cijelo stoljeće. U međuvremenu, do njegova potpunog nestanka, pojedini su robovi dobivali dokument o oslobođenju, tj. Chartu libertatis. Tim dokumentom priznavalo ih se kao slobodne ljude iako su i dalje imali određene dužnosti prema bivšem gospodaru.

Roman Treći ključ govori o postojanju još jedne Charte libertatis te otkriva oblik ropstva koji se zadržao do današnjih dana.

Dok su u povijesnom dijelu romana glavni likovi svjedoci najtragičnijeg događaja u povijesti Dubrovačke Republike – Velike trešnje iz 1667. godine, suvremeni dio donosi priču o dvoje mladih ljudi koji kroz svoju kratku ljetnu avanturu otkrivaju zaboravljeni dokument i na zanimljiv i neobičan način povezuju oba dijela romana u jedinstvenu cjelinu.

Ali prije nego što zavirimo u sadržaj prave Charte i otkrijemo tajnu trećega ključa, priča nas vodi na stari karavanski put u rano jutro 6. travnja 1667. godine.

Dodatne informacije

Težina 0,385 kg
Autor

Vedran Mezei

Godina izdanja

2020.

Broj stranica

264

Vrsta uveza

Meki uvez

ISBN

978-953-7997-96-0

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Treći ključ”