Objavljeno Komentiraj

NMK: Čitanje knjiga i rješavanje Kreativnih knjižica u OŠ Veliko Trgovišće

VELIKO TRGOVIŠĆE – Učenici Osnovne škole Veliko Trgovišće vrijedno i marljivo čitaju knjige iz projekta Naša mala knjižnica i redovito rješavaju zadatke iz Kreativne knjižice. U tome im pomaže knjižničarka Vlatka Habulin koja nas redovito obavještava o svim aktivnostima u školi.

Tako su učenici u produženom boravku iz 1. i 2. razreda su uz pomoć učiteljice Nataše Burić Mlakar i u suradnji s knjižničarkom Vlatkom Habulin osmislili i uredili čitateljski kutić u učionici produženog boravka. Police su napunili knjigama koje su sami donirali, a mnoge naslove posudila im je školska knjižničarka Vlatka. Želja im je da ovaj čitateljski kutić bude poticajan i učenicima pruži pregršt radosti čitanja.

FOTO: Službene stranice OŠ Veliko Trgovišće

 

Do sada su učenici pročitali nekoliko knjiga iz projekta. Posebno zanimljiva im je bila priča Kako su cvjećarnice postale mačkovnice iz knjige “Priče iz legla buha”. Učenici su dobili zadatak da nacrtaju kako zamišljaju cvjećarnice u kojima su mačke cvjećarice.

U ožujku su započeli s čitanjem knjige “Čarabaralo” slovenske spisateljice Ide Mlakar. Nakon čitanja priče Ponedjeljkova vrata učenici su nacrtali kako zamišljaju Kuštru i Čarapu.

Marljivi su bili i učenici 4. razreda Područne škole Dubrovčan koji su uživali u čitanju knjiga iz projekta Naša mala knjižnica. Prvo su pročitali knjigu “Čarabaralo”, nakon čega su razveseljeni pričom prionuli sastavljanju recepta za Napitak dobre volje, a izvrsno su se zabavili stvarajući dijaloge u stripu s riječojkama (riječ + brojka). Slijedeću su pročitali knjigu “Kako je Oskar postao detektiv” Andreja Rozmana Roze i riješili zadatke iz kreativnih knjižica. Njihove radove možete pogledati na službenim stranicama knjižnice OŠ Veliko Trgovišće.

 

Odgovori