Objavljeno Komentiraj

Pričozemska, prva dječja knjižara u Zagrebu – proslava povodom otvorenja 3.6.2022.

Pali maštu, polijećemo! Pričozemska, prva dječja knjižara u Zagrebu službeno otvara svoja vrata!

U petak, 3. 6. 2022., od 18:00 sati pozivamo vas na proslavu povodom otvorenja najveselijeg mjesta u gradu. Pripremili smo program kojeg svi znate i volite, no ovaj put u malo prilagođenom izdanju. Zalogaj palačinke, zalogaj Pričozemske stiže na plato ispred knjižare! Stiže nam Jelena Pervan i čitat će slikovnicu Andreje Peklar Tisuću ptica. Osim zalogaja palačinke za male, bit će zalogaja i za velike, bez brige! Uz Jelenu, pozvali smo i naše autore Ivu Bezinović-Haydon i Krešimira Krnica te ilustratoricu Anu Vujasić, koji će dijeliti svoje potpise, ilustracije i mudrosti iz života! Pripremili smo vam i goste iznenađenja čija imena ćemo otkriti uskoro! Ne možemo vam odmah sve reći.😉

Nakon gotovo trideset godina u izdavaštvu, Ibis grafika proširila je polje djelovanja. Na Ravnicama, na platou skrivenom među stambenim zgradama, otvorila je „Pričozemsku“, prvu dječju knjižaru u Zagrebu. Uz naslove Ibis grafike, tamo se mogu pronaći i birani naslovi ostalih izdavača, pri čemu je naglasak stavljen na kvalitetnu modernu dječju književnost i nagrađivane autore i ilustratore

Što se sve nalazi u knjižari?

U ponudi knjižare nalaze se slikovnice i edukativne igračke, didaktičke igre hrvatskih proizvođača i dizajnera, kao i brojne sitnice za kreativne poklone. S izoliranim kutkom za čitanje i dječjim stolovima koji pozivaju na crtanje, to je mjesto za čitanje, učenje i druženje.

Pričaonice

Već je sada, nepunih mjesec dana od otvaranja, „Pričozemska“ popularna među djecom iz susjedstva, koja su svakodnevni gosti i redovito prelistaju svaku novu slikovnicu čim stigne na police. Budući da se dobar glas daleko čuje, na čitaonice, radionice i igraonice u dječju knjižaru polako pristižu djeca iz cijelog grada. Najmanje jedanput tjedno „Pričozemska“ se pretvara u glasno mjesto, prepuno smijeha, zabave i nezaustavljivih dječjih pitanja, gdje svima postaje jasno da se u slikovnicama skrivaju najljepši svjetovi, kao i da kroz čitanje rastemo. Čak i ako mislimo da smo posve odrasli.

Kako do nas?

Knjižara se nalazi u Radauševoj ulici, na platou u centru zagrebačkih Ravnica, pokraj Knjižnice August Cesarec. Najbliža tramvajska stanica je Hondlova na Maksimirskoj ulici, a nekoliko minuta duža šetnja će biti s okretišta Borongaj. Ukoliko dolazite automobilom, parking ćete pronaći u neposrednoj blizini na nekom od besplatnih parkirališta.

Odgovori