Martina Fruk Bartol

Šesnaestica

12,80

Šesnaestica potražite u Pričozemskoj, novoj knjižari Ibis grafike.

Kategorija:

Opis

U šesnaest zagrebačkih kvartova odvijaju se priče povezane s linijom tramvaja kojom se do njih dolazi. Po liniji broj 16, koje već dugo nema na zagrebačkim ulicama, odabran je naslov knjige – ŠESNAESTICA. U ovoj zbirci priča za djecu i mlade od šesnaest poglavlja, djevojčice i dječaci, naoko drugačiji od nas, na kraju vožnje postaju nam bliski prijatelji.

O autorici:
Martina Fruk Bartol 
rođena je 25. kolovoza 1976. u zagrebačkom naselju Prečko. Četiri godine kasnije, u pratnji mame, tate i sestre, koja se privremeno uselila u mamin trbuh, dolazi na Remizu. Spremište tramvaja postalo je spremište šarenih uspomena kojima i dugujemo knjigu koju upravo držite u ruci. Martina je diplomirala francuski jezik i književnost te fonetiku na filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dugi niz godina radila je na Plavom radiju. Vodila je i uređivala emisije i ljude. ne uvijek tim redoslijedom. Danas njezin glas možete čuti u brojnim reklamama, pričama za djecu i odrasle, ali i pokojoj seriji i filmu. Zbirka priča Šesnaestica njezina je prva knjiga. Prvi tramvaj u kojem se ikad vozila, Dvanaestica, ostao joj je omiljen do danas. I dalje živi na Remizi i uspavljuje se zvukom okretanja tramvaja.

O ilustratorici:
Marija Koruga rođena je 1988. Završila je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Vjeruje da su slike, riječi, zvukovi, mirisi, okusi i osjećaji važni. Voli promatrati boje kako se šire po papiru. Vodila je likovno-literarne radionice za djecu “Moja prva knjiga”. Misli da je umjetna inteligencija zanimljiva, ali i da sva djeca crtaju i pišu mnogo ljepše, zabavnije i slobodnije. Živi i radi u Berlinu.

 

Dodatne informacije

Autor

Martina Fruk Bartol

Ilustrator

Marija Koruga

ISBN

978-953-363-109-7

Godina izdanja

2023.

Broj stranica

90

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Šesnaestica”